2011-01-14

Test av nytt recept

Igår kväll testade jag ännu ett nytt recept (jag VEET, vi lever farligt!) med fisk, som jag hittade HÄR. Som vanligt gjorde jag inte precis som det står i receptet, men det blev helt OK gott ändå. Däremot blev resultatet helt estetiskt katastrofalt, så jag visar ingen bild för då törs ni aldrig prova. Titta på bilden hos Helena istället så ser ni hur fint det kan vara!

Här är receptet:

Lax med mangochutney sås
4 portioner

500 gram lax
2 dl matlagningsgrädde
2 msk mango chutney
1 fint strimlad purjolök
1 tsk torkad ingefära
1 tsk limejuice, eller saften från en färsk lime
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en smord form. Salta och peppra. Strö över den hackade purjolöken. Blanda ihop matlagningsgrädden, mango chutney, ingefära och lime. Häll blandningen över fisken. Tillaga i ugnen ca 20 minuter. Servera med kokt ris eller nudlar.

Vi hade ingen lax men jag hittade en påse oidentiferbar vit fisk i frysen och den blev bra. Matlagningsgrädde har vi ju inte här i staterna så jag tog 50/50 av creme fraiche och mjölk men det blev inget vidare för jag vispade inte ihop det ordentligt så creme fraichen klumpade sig. Vidare ska jag ta mer alternativt starkare mango chutney nästa gång för det kändes inte mycket i smaken. Vi hade ingen lime men citronjuice och det blev helt OK.
Vi åt vår fisk med nudlar och kokta ärtor. Killarna gillade det och åt upp allt, så det får väl betraktas som en hit!

4 kommentarer:

Desiree sa...

Låter himla gott även om det inte blev så estetiskt. Jag ska ta och skriva upp detta recept för vi gillar lax och äter en hel del lax och annan fisk. Det här verkar vara ett smidigt recept som går relativt snabbt att göra. Creme fraiche tyckte jag att jag nästan aldrig hittade på våra Publixar. Ofta fick jag istället köra med vispgrädde spädd med mjölk eller mjölk med lite maizena mjöl i för att reda. Bilden hos Helena ser som sagt jättegod ut så denna fisk ska jag göra.
Kram!

Annika sa...

Jag brukar använda half and half när matlagninsgrädde anges...och det brukar funka bra.
Låter som ett gott recept, ska testa det vid tillfälle.
Kram!

josefina sa...

låter helt ljuvligt! älskar alla dom där smakerna ... dessutom är även jag ett fan av makrill i tomatsås på knäcke. sportknäcke skareva. kramar, josse.

franziengland sa...

Tack för tipset! Detta gjorde vi ikväll till middag och det var verkligen supergott! /Ingrid